Foredragsholdere

Foredragsholderne på Best i Tekst-konferansen 2017 er:

Ingeborg F. Skaug

Ingeborg har lang fartstid i finansbransjen, og tok med de erfaringene til sin nåværende posisjon som kommunikasjonsansvarlig i markedsavdelingen til Storebrand. Under konferansen formidler hun hvordan de jevnlig og strukturert jobber for å få på plass klar og forståelig kundekommunikasjon i brev og på nett, samt hvor viktig dette er for relasjonen mellom dem og kunden. Ingeborg snakker om klarspråk – i klarspråk – for å motivere deg til å bruke klarspråk!

Nina Furu

Nina er en veteran innen norsk webkommunikasjon. Som partner i Webgruppen og leder for Nettredaktørskolen lever hun i en verden full av ellevill begeistring for digital tekst og kommunikasjon. Nina har blant annet forfattet fagbøkene «Fra triggerord til hashtags» og «Sjangerskriving i digitale medier», og har også lang erfaring som nettredaktør og skribent i flere norske ukeblader. På Best i Tekst-konferansen skal Nina snakke om skriving for sosiale medier.

Trond Samstad

Trond er daglig leder for tekst- og oversettelsesbyrået Samtext. Han er også initiativtakeren til BEST I TEKST, og brenner for tekster med overraskelsesmoment, glimrende oversettelser og språk generelt. På konferansen skal Trond snakke om tekst og temperatur, og hvordan du utvikler en god og konsekvent «tone of voice».

Christine Calvert

Christine er mer kjent som Tekstdoktor enn noe annet – men nytt av året er hennes bigeskjeft som foreleser ved Westerdals Oslo ACT. Hun har tidligere vært studieleder for Digital markedskommunikasjon ved Norges Kreative Høyskole, jobbet som tekstforfatter i reklamebyrået Power, vært global webredaktør i DNV og «tekstevangelist» i BEKK. Og som om det ikke skulle være nok, har hun også syslet med å gi ut bøkene «Skriv så det selger» og «Skriv for nettet – kort og godt». 

Hans-Erik Dyvik Husby ("Hank von Helvete")

Hans-Erik er kjent som artist, skuespiller, kokk og opphavet til uttrykket svartblogg. Den tidligere Turboneger-vokalisten har en av Norges mest leste blogger, og er nominert til «Årets blogg 2016» av Se&Hør. Med sin ærlige og usensurerte penn gir han tekstene sine en nerve som holder leserne fastspent helt til siste punktum. På konferansen holder han det høyaktuelle foredraget «Å skrive – å bli lest».

Henriette Høyer

Henriette kan kalles en digitalguru med rette. Siden tusenårsskiftet har hun vært tett på utviklingen, og sitter med en bredere digitalerfaring enn de aller fleste. I dag jobber hun som seniorrådgiver for Bouvet, hvor hun sprudler for helhetlig kommunikasjon og gode brukeropplevelser. Henriette skal vise deg hvordan nettstedet ditt er som et blomsterbed; om man ikke luker og tynner ut, kan man ende opp med et villnis som ikke er representativt for husstanden.

Helene Uri

Helene er en bauta innen det norske språket, med blant annet doktorgrad i språkvitenskap, hovedfag i nordisk, tolv år på Universitetet i Oslo, fem år som professor II i kreativ skriving ved Høyskolen Kristiania og intet mindre enn 25 bøker på baken. I 2016 har hun gitt ut både fagboka «Godt språk» og romanen «Hålke». Helene skal snakke om hvordan blant annet sjærlighet og english påvirkning har forandret det norske språket de siste årene, og har også med seg noen lingvistiske godbiter og overraskelser. Og voila – så har hun skjerpet vår bevissthet rundt godt språk.

André Ulveseter

André er Best i Tekst-dagens enestående konferansier og er kanskje aller best kjent som mannen bak Facebook-siden og bøkene «Ett ord – bilder i kampen mot særskrivingsfeil». Til daglig er han standupkomiker og reiser land og strand rundt med soloshowet «Plenum», og står bak både Standup Ålesund og podcasten «Distingvertene» – det siste sammen med Henrik Bjørnson. André mener slagkraften og effekten gode digitale tekster har, er fantastisk, og han takker sosiale medier for å gi enhver tekst muligheten til å bli lest. André skal også denne gangen geleide oss gjennom Best i Tekst-konferansen – og vi kan ikke se bort i fra at vi må trekke på smilebåndene nok en gang!