Om oss

BEST I TEKST – ny i 2018!

I 2018 arrangerer vi en serie med fagfrokoster, kurs og workshops for deg som jobber med markedsføring og kommunikasjon og skriver som en del av jobben. Disse arrangementene vil gi deg mer inngående kunnskap om ulike temaer, i tillegg til gode tips og råd som vil gjøre deg mer effektiv og trygg i arbeidet med tekst og kommunikasjon. Mer informasjon om de første kursene kommer i januar.

BEST I TEKST-prisene deles neste gang ut i januar 2019.

 


 

Hva er Best i tekst?

Vår agenda er å skape blest rundt nettsidetekster og hvor viktige disse er. Ikke bare i kommunikasjonsbransjen og blant profesjonelle skribenter, men også hos bedriftene selv.

Derfor har vi tatt initiativet til BEST I TEKST, prisene som utdeles hvert år til bedriftene eller organisasjonene med de best uttenkte og skrevne nettsidetekstene.

Noen «Om oss»-tekster er halvveis uforståelige, mens andre tekster er direkte kjedelige og floskelrike – vi har liksom lest det mange, mange ganger før.

«Firmaet ble startet i 1987. Vi er 35 ansatte og holder til i flotte lokaler på Skøyen. Vi setter alltid kunden i sentrum, og vi er derfor de beste på service.»

«Vår visjon og misjon er å skape bærekraftige paradigmeskifter gjennom optimalisert interaksjon, det være seg B2B, B2C eller internt.»

Det bedrifter og organisasjoner skriver på nettsiden, får deg ikke alltid til å bli interessert, stole på dem, huske det du har lest, eller fortelle andre om det. En typisk nettside har tekster innenfor flere sjangre: beskrivelse av varer og tjenester, selskapets historie, nyheter, presentasjon av de ansatte, blogg, og ikke minst egenbeskrivelsen – det som står under «Om oss».

Hjemmesidetekster blir faktisk lest. En dårlig tekst blir latterliggjort, en kjedelig tekst blir øyeblikkelig glemt, en glimrende tekst blir sittende i hodet. Og både det elendige og det briljante har en signaleffekt som er sterkt undervurdert av mange!

Trond Samstad
Daglig leder, Samtext Norway AS 


BEST I TEKST-prisen deles ut årlig av en uavhengig jury. Vinnerne velges blant de som er nominert på denne nettsiden, og mottar – i tillegg til selve prisen – juryens faglige begrunnelse. Omtale av prisoverrekkelsen og begrunnelsen for valget av vinner går ut til de fleste norske aktører i kommunikasjonsbransjen og legges også ut på LinkedIn og Facebook.


BEST I TEKST arrangeres av Samtext.

Samtext Norway AS
Grenseveien 97 A
0663 Oslo
Tlf 22 80 52 00
oslo@samtext.com