Om oss

Hva er Best i Tekst?

Vår agenda er å skape blest rundt nettsidetekster og hvor viktige disse er. Ikke bare i kommunikasjonsbransjen og blant profesjonelle skribenter, men også hos bedriftene selv.

Derfor har vi tatt initiativet til Best i Tekst, prisene som utdeles hvert år til bedriftene eller organisasjonene med de best uttenkte og skrevne nettsidetekstene.

Noen «om oss»-tekster er halvveis uforståelige, mens andre tekster er direkte kjedelige og floskelrike – vi har liksom lest det mange, mange ganger før:

«Firmaet ble startet i 1987. Vi er 35 ansatte og holder til i flotte lokaler på Skøyen. Vi setter alltid kunden i sentrum, og vi er derfor de beste på service.»

«Vår visjon og misjon er å skape bærekraftige paradigmeskifter gjennom optimalisert interaksjon, det være seg B2B, B2C eller internt.»

Dette var ikke så interessant å lese og heller ikke så veldig forståelig, tenker du kanskje.

Det bedrifter og organisasjoner skriver på nettsiden får deg ikke alltid til å ville stole på dem, bli genuint interessert, huske det du har lest eller fortelle andre om det. En typisk nettside har ofte tekster innenfor flere sjangre: beskrivelse av varer og tjenester, selskapets historie, nyheter, presentasjon av de ansatte, blogg, og ikke minst egenbeskrivelsen – «om oss».

Hjemmesidetekster blir faktisk lest. En dårlig tekst blir latterliggjort, en kjedelig tekst blir øyeblikkelig glemt, en glimrende tekst blir sittende i hodet. Og både det elendige og det briljante har en signaleffekt som er sterkt undervurdert av mange!

Best i Tekst-prisene deles ut årlig av en uavhengig jury. Vinnerne velges blant de som er nominert på denne nettsiden, og mottar – i tillegg til selve prisen – juryens faglige begrunnelse. Omtale av prisoverrekkelsen og begrunnelsen for valget av vinner går ut til de fleste norske aktører i kommunikasjonsbransjen og legges også ut på LinkedIn og Facebook.

Best i Tekst-prisene skal deles ut til verdige vinnere for sjette år på rad. Neste kåring er i januar 2020.

Har du spørsmål? Kontakt oss på best@bestitekst.no

Trond Samstad
Daglig leder, Samtext Norway AS

22 80 52 00
oslo@samtext.com


45 21 43 03
hei@cloudmedia.no