Foredragsholdere

Foredragsholderne på Best i Tekst-konferansen 2019 er:

Gjermund Glesnes

Etter 15 år som journalist i bl.a. VG og Magasinet Reiselyst har han skrevet om alt fra pensjonister med kryssorddilla til utenriksnyheter, og vet hva som må til for å engasjere leseren – nær sagt uansett tema. Samtidig har han pønsket lenge på hvordan tekstene kan appellere både til følelsene og Google. Gjermund jobber som innholdsrådgiver i Cloud Media, og driver reiseblogg på si.

Ruth Vatvedt Fjeld

Ruth ble kjent for den brede allmenheten på Lindmo i høst som forfatteren av Norges første banneordbok. Hun er språkforsker, professor i leksikografi og målføregransking ved Universitetet i Oslo og tidligere NRKs språkkonsulent for bokmål, og vi gleder oss stort til å få vite om banning bare er noe folk gjør for å få utløp for sin avmakt, eller om det er et middel til å oppnå noe mer.

Trond Samstad

Trond er administrerende direktør i det nordiske tekstbyrået Samtext. Han er også initiativtakeren til BEST I TEKST og brenner for språklig humor og kommersielle tekster med originalitet. På konferansen skal Trond snakke om hvorfor elever og studenter ikke husker det de nettopp har lest, den direkte sammenhengen mellom dette og korrekturlesing, og hvordan det er mulig å unngå å oppdage de mest opplagte feil. Spoiler: Det er IKKE fordi teksten er kjedelig.

Christine Calvert

Christine Calvert

Christine er kursutvikler og foredragsholder med et stort lærerhjerte og masse kjærlighet til god tekst. Skriving og innholdsutvikling har vært hennes geskjeft i 30 år – tidligere som tekstforfatter i Power reklamebyrå, global webredaktør i DNV GL og «tekstevangelist» i BEKK. Hun driver firmaet Tekstdoktor og foreleser i digital markedsføring ved Høyskolen Kristiania. Christine har skrevet bøkene «Skriv så det selger» og «Skriv for nettet – kort og godt», begge på Universitetsforlaget.

Gjyri Helén Werp

Gjyri har lang fartstid i mediebransjen med blant annet 17 års ledererfaring som ansvarlig redaktør for magasiner og nettsteder i Aller Media og Egmont, sist som kk.no-redaktør, men hun har også vært leder for KK på papir, Kamille og Elle Interiør, for å nevne noen. Hun ble også kåret til årets redaktør i kategorien «årets nyskaper» av Oslo Redaktørforening.

Hans-Christian Vadset

Hans-Christian er partner og seniorrådgiver i First house, og Norges mest erfarne foredragsholder om PR, mediehåndtering og krisekommunikasjon. Han har vært journalist i Sunnmørsposten, Fædrelandsvennen og Dagbladet, nyhetsredaktør i Verdens Gang og administrerende direktør for E24.no.

Astrid Valen-Utvik

Astrid er siviløkonom fra NHH, har arbeidserfaring innen salg, ledelse og rekruttering, og startet Valen–Utvik i 2009. Hun er opptatt av bedrifters hverdagskommunikasjon, og ble i 2012 kåret til en av Norges mektigste kvinner innen media og kommunikasjon. Hun er en tydelig stemme i fagmiljøet rundt sosiale medier, og holder et stort antall seminarer, foredrag og kurs om dette.

André Ulveseter

André er Best i Tekst-dagens konferansier og er kanskje best kjent som mannen bak Facebook-siden og bøkene «Ett ord – bilder i kampen mot særskrivingsfeil». Til daglig er han standupkomiker og reiser land og strand rundt med soloshowet «Negativ optimist». Han står også bak både Standup Ålesund og podcasten «Distingvertene» – det siste sammen med Henrik Bjørnson. André mener slagkraften og effekten gode digitale tekster har, er fantastisk, og han takker sosiale medier for å gi enhver tekst muligheten til å bli lest. André skal også denne gangen geleide oss gjennom konferansen – og vi kan ikke se bort i fra at vi må trekke på smilebåndene nok en gang!