Christine Calvert til BEST I TEKST 2017

Under årets Best i Tekst-konferanse vil det stå gode og erfarne forelesere på rekke og rad, klare for å gi deg en god dose faglig påfyll om alt som rører seg innen tekster på nett.

Vi gjentar suksessen fra i fjor, og har gleden av å kunne informere om at Norges eneste tekstdoktor, Christine Calvert, står klar som nummer to for å entre scenen på tekstens store festdag. 

TEKSTDOKTOR: Christine Calvert er Norges eneste tekstdoktor, og skal under årets konferanse snakke om anglifisering.
TEKSTDOKTOR: Christine Calvert er Norges eneste tekstdoktor, og skal under årets konferanse snakke om anglifisering.

Christine er høyskolelektor i Digital Markedsføring ved Westerdals, og har gitt ut to bøker om tekst som heter ”Skriv så det selger” og ”Skriv for nettet – kort og godt”.

Calvert er opprinnelig amerikansk, og lærte seg norsk som 11-åring. Hun forteller at hun derfor setter ekstra stor pris på det norske språket og formidling via tekst. Og tekst, det er noe hun virkelig har sansen for.

Lang erfaring
Hun begynte sin skrivekarriere i et reklamebyrå, og har gjennom tiden studert en rekke fag, og høstet mye erfaring. Hun er blant annet utdannet tekstforfatter, har en master i ledelse fra BI, har tatt coaching-utdanning, jobbet som global webredaktør for Veritas, vært tekstevangelist hos Bekk og undervist i språk, reklame og journalistikk ved Høyskolen Kristiania.

…. og startet som kjent Tekstdoktor i 2004.

Calvert er også en ivrig foredragsholder. Hun er ifølge seg selv lidenskapelig engasjert i alt som har med kommunikasjon å gjøre, og holder alle mulige typer foredrag om temaer som kommunikasjon, personlig merkevarebygging og så videre.

Om anglifisering i det norske språket
Under årets BEST I TEKST- konferanse skal hun snakke om et svært spennende og aktuelt tema, nemlig anglifisering.
Anglifisering handler om hvordan engelsk infiltrerer det norske språket, på godt og vondt. Og som Calvert sier ”det er alltid like komisk når noen bruker engelske ord og uttrykk i en ellers helnorsk setning”.

Gleder seg til BEST I TEKST
Hun omtaler BEST I TEKST som en av sine favorittkonferanser, og mener det er dagen for alle som digger tekst. 
— Jeg lærer masse nytt hver eneste gang, og får alltid lyst til å bare skrive mer når jeg er der, forteller hun. Det fine med konferansen er at man får studert tekst på så mange forskjellige måter, og Calvert håper på å få se mange tekstglade og engasjerte mennesker under årets konferanse.

LYST TIL Å LÆRE MER OM ANGLIFISERING? SJEKK UT PROGRAM OG PÅMELDING.