Christine Calvert: Du må slutte å snakke om deg sjæl!

Tekstdoktorer – finnes det? Svaret er tja, det finnes ett eksemplar – nemlig Tekstdoktor Christine Calvert. I tillegg til å ha en av landets mest kreative titler, har Christine erfaring som tekstforfatter i reklamebransjen, som foreleser på Høyskolen Kristiania og som forfatter av to bøker om det å skrive godt. For å nevne en brøkdel. Torsdag 24. januar kommer hun til Best i Tekst for å gi oss ti gode tips til godt innhold i 2019, og her kan du bli litt bedre kjent med henne før den store dagen.

På Best i Tekst-konferansen skal du snakke om godt innhold i 2019. Er det med innhold som med klær – nye ting som gjelder fra år til år?

Godt innhold kan både være den billige T-skjorten du må kjøpe fordi du har gått tom på tur, den lekre sommerkjolen du har lyst på der og da, eller en tidløs og dyr ullfrakk som sønnen din kan arve etter deg. Godt innhold handler om behov. Du skal aldri slutte å stille deg spørsmålet om hva leseren trenger og hvordan ditt innhold kan hjelpe henne/hen/ham med å bli klokere og ta valg. Vi kan se at det går «mote» i hva mange gjør og hvordan de uttrykker seg, men det viktigste er ikke å ha «siste skrik», men å være en vennlig hjelper (med eller uten gullsko).

Hva er den største innholdsmessige fella bedrifter kan gå i det kommende året?

Snakke om seg sjæl og/eller lage irrelevant innhold som ikke har noe med avsender å gjøre. Når regnskapsbedrifter skal snakke om påskekos, for eksempel.

Må alle bedrifter produsere innhold?

Slett ikke – det spørs jo om forbrukeren trenger innhold eller ikke. Når det er sagt, er det faktisk litt vanskelig for meg å tenke på et produkt eller tjeneste som ikke har en interessant historie bak seg.

Hva gjør man hvis man er en bedrift som leverer noe mange trenger, men som ingen egentlig er interessert i å lese om, for eksempel … skruer og muttere …?

Skruer og muttere er jo kjempespennende! Akkurat nå er jeg midt i målgruppen med nytt hus og tomme vegger. Aner du hvor smertefullt det er å henge opp de første bildene???

Hva kan Best i Tekst-deltakerne ta med seg tilbake til bedriften sin etter å ha hørt foredraget ditt?

I beste fall får deltakerne bekreftet at de gjør noe riktig. Kanskje noen sliter med å komme i gang? Jeg håper uansett at jeg kan gi nyttige og inspirerende tips og tanker som er til hjelp når deltakerne er tilbake på jobb.

Trenger du inspirasjon og gode råd til hvordan du kan skrive enda bedre tekster for nett i 2019? Meld deg på Best i Tekst-konferansen 24. januar her!